WIJ ZIJN AJAX, WIJ ZIJN DE BESTE!

Afgelopen vrijdag zijn we met de eerste 3 klassen van onze school als excursie bij Ajax op bezoek geweest. Op uitnodiging van Ajax mochten de leerlingen deelnemen aan de Ajax Fairplay workshop! Een unieke kans, zeker nu tijdens de coronacrisis!

Ajax Fairplay excursie

Voetbal en voetbalclubs worden steeds vaker gebruikt om de ontwikkeling van kinderen positief te stimuleren. Door hun bekendheid kunnen ze bepaalde groepen namelijk beter bereiken. Zo ook Ajax. In hun Fairplay workshop draait het om respect, tolerantie en samenwerken. Het doel van de workshop is jongeren leren respect te hebben voor elkaar, dat je door samen te werken meer kan bereiken en dat je met je gedrag positief kan bijdragen aan de maatschappij. Ze bieden tijdens de workshops waardevolle handvatten voor de kinderen. 

Om 8.30 u stonden de bussen klaar en kon de reis naar het Johan Cruijff Stadion beginnen. Enthousiast, maar ook een beetje zenuwachtig. Want stel je toch eens voor: Je mag de kleedkamer van je grootste voetbalidool bezoeken. Aangekomen bij het stadion kregen we een toelichting op fairplay en de kernwaarden van Ajax.

En toen was er tijd voor actie. Een voetbaltraining volgens de normen en waarden van Ajax. Begeleid door echte Ajax-trainers en Kelly, een speler van het Ajax vrouwenteam. Een leuke, maar pittige training, waarin we geprobeerd hebben de aandacht van Edwin van de Sar te trekken  door heel luid te roepen:

Ajax excursie

   “ Wij zijn Ajax, wij zijn de beste”.  Geen van       
   der Sar gezien, maar de grond van de 
   Arena  trilde onder onze voeten. 
   Een geslaagde training!

Als laatste en misschien wel het leukste van deze dag een rondleiding door het stadion, de prijzenkast, de walk of fame. En het bezoeken van de kleedkamer van Ajax. Zitten op de stoel van je idool! Onze dag kon niet meer stuk!
 
Dank je wel Ajax! We hebben genoten van deze excursie. 

Media
  • Ajax kleedkamer