De week tegen pesten

Van 21 t/m 25 september is het de week tegen Pesten. Een week waarin er extra aandacht wordt gevraagd tegen pesten. Centraal staat het creëren van een veilige school. Het motto dit jaar is; Samen aan Zet.

Ook onze school vindt het een belangrijk thema. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt op onze school en daar hoort pesten niet bij. Samen met de leerlingen geven we deze week extra aandacht aan het tegengaan van pesten.

We bespreken in de klas wat aardig zijn is, hoe je respect hebt voor elkaar, hoe je elkaar complimenten kan geven. En we besteden aandacht aan solidariteit en identiteit. Aan de hand van filmpjes en opdrachten worden moeilijke onderwerpen als pesten, discriminatie en racisme bespreekbaar gemaakt. De leerlingen leren voor hun eigen belangen en die van de klas op te komen. Zo zijn ze Samen aan Zet om te werken aan een positieve sfeer in de klas.

Want een positieve sfeer zorgt voor gevoelens van vertrouwen en rust. Het zorgt voor een veilige school, waar groeien en leren mogelijk zijn. Het zorgt voor een school waar kinderen zich thuis voelen. 

Media
  • Week tegen pesten