Projectweek Liefde 2.0

Projectweek Liefde 2.0

Deze week stond het Plein in het teken van de liefde. Tijdens de projectweek Liefde 2.0 werd er niet alleen aandacht besteed aan liefde voor jezelf, maar ook aan verschillende soorten relaties, grenzen aangeven en deze respecteren en de leuke en minder leuke kanten van social media. De uitvoering van de projectweek Liefde 2.0 is in samenwerking met Kikid. 

Kikid ontwikkelt projecten waarbij er een open en oprechte dialoog wordt aangegaan met jongeren, over thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Ze zijn erop gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. Dit doen ze door met jongeren het gesprek aan te gaan over de enorme kracht en invloed die zij zelf hebben om gelukkig en succesvol te zijn. Als jongeren hiervan bewust zijn, maken ze betere keuzes. 

Het programma bestond uit workshops, theater en gastlessen. Zo was er Archell Thompson, die aan de hand van zijn eigen jeugd vertelt over kindermishandeling, criminaliteit, minderwaardigheidscomplexen en vergeving. Hij maakt deze taboes bespreekbaar en laat de leerlingen vertellen over hun eigen ervaringen. Een andere workshop was van Qpido, dit programma heeft als doel de seksuele weerbaarheid van leerlingen op het gebied van social media te vergroten. Aan de hand van voorbeelden en toneelstukjes werden situaties duidelijker gemaakt voor de leerlingen. 

De afsluiting van de week was op paarse vrijdag. Paarse vrijdag is een dag waarop scholieren uit het hele land door het dragen van de kleur paars hun solidariteit tonen voor homoseksuele, biseksuele, lesbische en transgender personen. Op het Plein werd tijdens de lessen aandacht besteed aan seksuele - en genderdiversiteit. 

Gedurende de week werden er hartjes gezaagd tijdens de creatieve lessen, werden er (paarse) cupcakes gebakken door de leerlingen voor de paarse vrijdag en waren er voorstellingen van Benzies & Batchies.

Tot slot was er een optreden en we waren vereerd van Bizzey: een Nederlandse hiphopartiest en DJ. Het dak ging eraf. Uiteindelijk liepen de jongeren met veel kennis en ervaringen omtrent liefde rijker de deur uit. 

Wij kijken met een warm hart terug op deze projectweek. Kikid programmeert het gehele jaar door trainingen en soortgelijke projectweken. Meer informatie daarover vind je op www.kikid.nl/aanbod of mail/bel ze op: sanne@kikid.nl – 06 51 64 95 28


Media
  • Bizzey