Nederlands

Op school werken wij in de klas uit boeken voor Nederlands en oefenen we met lezen, spreken, luisteren, grammatica, woordenschat en schrijven. Daarnaast doen de eerste klassen ieder jaar mee met de voorleeswedstrijd Read2me in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) voor alle Amsterdamse brugklassen. In het theater van de OBA leest de winnaar van onze school voor en wordt aangemoedigd door zijn of haar eigen klas.

In het tweede jaar krijg je les van een echte kinderboekenschrijver. De Schoolschrijver oefent met voorlezen, eigen verhalen maken en creatief met taal zijn. 

Wij hebben op  school een kleine bibliotheek waar we iedere week lezen met de klas en waar je lekker kan relaxen in de Fatboy met een leuk tijdschrift, stripverhaal of boek in je hand. 

Kinderen die zich opgeven, mogen ook ieder jaar met de Nationale Voorleesdagen naar de Kinderboekwinkel. Daar lezen ze voor voor aan peuters van 1-3 jaar. 

Spelletjes doen in de klas is ook heel belangrijk voor het oefenen met taal en Nederlands! Dus samen Hints, 30 Seconds en Party&Co zijn leuk, gezellig, maar ook leerzaam. 

Je mag ook meedenken over welke boeken we willen kopen voor de school om te gaan lezen, dus samen maken we het vak Nederlands leerzaam en vooral heel leuk!!